WatZr-Logo-donkerblauwDe gemeenten in Hollands Noorderkwartier zijn op zoek gegaan naar groene straten. En ze hebben ze gevonden! Vanuit de hele regio ontvingen de gemeenten foto’s van straten en pleinen waar de inwoners aan de slag zijn gegaan. Mooie voorbeelden van WatZr-initiatieven!

Groene straten gevonden!

WatZr-straat Den-Helder

WatZr-straat Den Helder

Mooie voorbeelden van WatZr-initiatieven

Wethouder Peter de Vrij reikte de vlag uit aan Olga Jansen die op de hoek van de W.C. Schoutenstraat in Den Helder woont. Die hoek was tot ongeveer een jaar geleden kaal, ongezellig en vol met tegels. En dat ziet er nu wel heel anders uit. Een paar ingrepen kunnen zo heel wat doen. Niet alleen voor het beeld, maar ook voor het klimaat.

Wethouder Gaatze de Vries reikte de prijs uit aan de bewoners van het ST. Agnesplatsoen in Heemskerk. Hij licht toe: “De bewoners van het St. Agnesplantsoen maken het hofje op eigen kracht groen en gezellig. Het plantsoen is netjes en voorbereid op de toekomst: bestand tegen hevige regenbuien en extreme hitte.” Een bewoner: “Ik zie deze prijs echt als stimulans voor anderen voor volgend jaar. Dan heeft het een doel gehad.”

WatZr-straat Castricum

WatZr-straat Castricum

WatZr-Straat-Heiloo

WatZr-straat Heiloo

Vlaggen en prijzen actie ‘Groene straten’ uitgereikt

In de afgelopen maand werden inwoners van Hollands Noorderkwartier opgeroepen om foto’s van groene initiatieven in hun buurt in te zenden om te laten zien wat zij hebben gedaan om hun straat ‘groener’ te maken. Vanuit heel Noorderkwartier kwamen mooie foto’s binnen van straten en pleinen waar inwoners aan de slag zijn gegaan.

Wethouders uit de verschillende gemeenten gingen op bezoek bij de prijswinnaars om de WatZr-vlaggen uit te reiken. Zo bracht wethouder Esther Heutink-Wenderich een bezoek aan de Kuipersdijk in Enkhuizen. De heer De Groot houdt hier al drie jaar lang een stukje gemeentegrond bij, waarin hij o.a. Dahlia’s in de mooiste kleuren heeft staan.

WatZr-straat Drechterland

WatZr-straat Dechterland

Ge-wat?

Met WatZr wordt een kleine actie rond of in het huis bedoeld, zoals vergroening van de tuin, waterdoorlatende straten, wateropvang met regentonnen en het plaatsen van geveltuintjes. Zo helpt iedereen mee om de omgeving koeler te maken, regenwater sneller weg te laten stromen en houden we ook water langer vast, als dat nodig is.

WatZr-straat Heerhugowaard

WatZr-straat Heerhugowaard

WatZr-straat Heemskerk

WatZr-straat Heemskerk

WatZr-straat Hollands-Kroon

WatZr-straat Hollands Kroon

WatZr-straat Hoorn

WatZr-straat Hoorn

WatZr-straat Langedijk

WatZr-straat Langedijk

Deel jouw WatZr-straat