WatZr-Logo-GeelOver ons

De WatZr-campagne

Hittegolven, enorme plensbuien of juist lange droge periodes. We hebben steeds vaker te maken met extreem weer. En dat zorgt steeds vaker voor overlast. Droogte en hittestress, of zoveel water dat de riolen overstromen. Ook bij jou in de straat. Gemeenten, provincie en waterbedrijven doen van alles om overlast te voorkomen. Maar ze kunnen het niet alleen. Jij kunt ook helpen, met watZrs: kleine en simpele acties in en om jouw huis. WatZr je mee?

Wie zijn wij?

De WatZr-campagne is een initiatief van Samen blauwgroen, een netwerkorganisatie van de achtentwintig gemeenten in het Noorderkwartier, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en PWN. Samen werken we aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.

Over ons delen

Hitte-stress

We hebben steeds vaker te maken met hittestress. Dan is het zo heet dat mensen en dieren er last van krijgen.

Gelukkig is er ook goed nieuws: jij kunt helpen! Met simpele acties in en om je huis kun je het risico op hittestress en droogte verminderen.

WatZr je ook mee?

Wat is een watZr?

Een watZr is een kleine en simpele actie in en om je huis, die het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress vermindert. Daarmee draag je bij aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.

Kleine actie, groot effect!

Meer watZrs vind je ook op instagram.