WatZr-Logo-donkerblauwDe gemeenten in Noorderkwartier zijn op zoek naar groene straten! Heb je zelf of met jouw buren de straat vergroend en zijn jullie trots op het resultaat? Meld je dan nu meteen aan en maak kans om een WatZr-straat te worden.

Groene straten gezocht!

WatZr-straatbanier

Zo doe je mee en maak je kans op de straatprijs

Iedereen kan eenvoudig meedoen. Hebben de inwoners van jouw straat geveltuintjes gemaakt, tegels vervangen voor planten of regentonnen neergezet? Of misschien wel allemaal en ben je trots op jouw groene straat. Doe dan mee en meld je aan.

Stuur voor 22 oktober een foto van jouw groene straat naar info@watzr.nl. Licht kort toe wat jullie in de straat hebben gedaan om deze groen te maken.

De winnende straat wordt tijdelijk omgedoopt tot WatZr-straat. Jullie ontvangen een vrolijke straatvlag en maken kans op een leuke prijs.

Laat zien wat je gewatZrd hebt!

watZr-Regenton-header

Ge-wat?

Met WatZr wordt een kleine actie rond of in het huis bedoeld, zoals vergroening van de tuin, waterdoorlatende straten, wateropvang met regentonnen en het plaatsen van geveltuintjes. Zo helpt iedereen mee om de omgeving koeler te maken, regenwater sneller weg te laten stromen en houden we ook water langer vast, als dat nodig is.

De uitreiking van de WatZr-straat vindt plaats tijdens de Nationale Klimaatweek van donderdag 28 oktober t/m vrijdag 5 november.

Wordt jouw groene straat de WatZr-straat van 2021?

Hittestress, wateroverlast en watertekort. Het zijn allemaal gevolgen van het veranderend klimaat. Om de overlast te verminderen, starten steeds meer inwoners met het vergroenen van hun straat: ze maken geveltuintjes, vervangen tegels voor planten, plaatsen regentonnen of maken een groene wateropvang in het midden van de straat! Deze mooie initiatieven willen de gemeenten in Noorderkwartier in het zonnetje zetten.

WatZr-straatbanier

Deel jouw WatZr-straat