WatZr-Logo-groenKies eens voor planten die in de omgeving en grond van jouw tuin thuishoren. Zo lok je meer vogels en vlinders naar je tuin. Dat helpt mee om de biodiversiteit te vergroten.

WatZr
de juiste
planten

.

Soorten planten
Wil je meer vogels en insecten in je tuin, dan helpt het om bepaalde soorten planten in je tuin te hebben. Planten die hier niet van oorsprong thuishoren zijn schitterend, maar hebben zaden, bloemen en bladeren waar onze insecten, vogels en andere dieren niets aan hebben. Kies eens voor planten die in de omgeving en grond van jouw tuin thuishoren. Dit zijn de ‘gebiedseigen’ soorten. Zo lok je meer vogels en vlinders naar je tuin. En een kleine tuin is even belangrijk als een grote tuin! Elke groene tuin helpt mee om de biodiversiteit te vergroten en je eigen omgeving te vergroenen.

Wat is eigenlijk biodiversiteit?
Biodiversiteit is de verscheidenheid van levende soorten in een omgeving, dus het aantal soorten insecten, vogels, andere dieren en planten en al het andere dat leeft. De biodiversiteit hangt nauw samen met het klimaat. De gevolgen van klimaatverandering zien we aan de sterke jaarlijkse afname van het aantal soorten, en dus de afname van biodiversiteit.

WatZr-Biodiversiteit

Deel deze WatZr