WatZr-Logo-groenEen coolspot is een groene plek met schaduw waar planten en struiken staan, en waar het heerlijk koel is tijdens snikhete dagen. Coolspots zorgen niet alleen voor verkoeling tijdens droge en hete periodes, maar nemen ook veel regenwater op tijdens natte periodes.

WatZr een
coolspot

.

Coolspots; koele plekken tijdens snikhete dagen
Elk jaar worden de zomers een heel klein beetje warmer. Vooral in de stad loopt de temperatuur soms erg hoog op en is het snikheet. De hitte kan niet weg en de tegels en straten houden de hitte lang vast. Op plekken waar groen is, wordt het minder warm en is schaduw. Dit zijn ‘coolspots’; bossen, parken en andere groene plekken waar planten en struiken staan én natuurlijk onze tuinen. Een coolspot kan je makkelijk zelf maken in de tuin, op het balkon of aan het raamkozijn.

Door vergroening van stedelijk gebied ontstaan coolspots, en die bieden weer ruimte aan insecten, vogels en andere dieren. Diezelfde coolspots zijn tijdens natte periodes ook heel waardevol. Want al dat groen met grond zonder tegels kan in korte tijd veel regenwater opnemen, waardoor de kans op wateroverlast kleiner wordt.

Deel deze WatZr