WatZr-Logo-groenHet vergroenen van je omgeving, zorgt voor koelte tijdens droge periodes en het opnemen van overtollig water tijdens hevige buien. Want in de tuin, op het balkon, of in een paar potten bij de voordeur of aan het raamkozijn; écht overal is plek voor groen.

WatZr
je balkon
groen

.

WatZr-je-balkon-groen

Een groene omgeving is heel belangrijk. Toch vinden we het vaak lastig om onze omgeving groener te maken, mede omdat we weinig onderhoud willen. Toch zijn er veel voordelen van een groene tuin of balkon. Het maakt niet alleen onze omgeving minder kwetsbaar voor wateroverlast of watertekort, maar een groene omgeving is gezonder en ziet er mooier uit. 

Heb je geen tuin maar wel een balkon? Dan heb je een goede plek om schaduw en verkoeling te creëren. Ook als je maar weinig ruimte hebt. Klimplanten doen het goed tegen de muur of slingerend door het balkonhek. Je kunt potten ophangen of in een rek boven elkaar zetten. Er zijn speciale minigroentes te krijgen, die je kunt kweken in bakken of potten op een balkon. Kruiden zijn ook heel makkelijk te houden; ze ruiken heerlijk, snel bij de hand tijdens het koken en makkelijk voor iedereen, ook als je geen groene vingers hebt.

Een groen balkon hoeft niet duur te zijn. Het is een overzichtelijke oppervlakte die al vrij snel groen te maken is met planten op diverse plekken. Er zijn ook veel tips te vinden op internet en in de tuincentra.

Planten die het goed doen op balkons zijn klimrozen, erwten en bessen, druivenstruiken, kamperfoelie (geurt heerlijk tijdens de zwoele zomeravonden) en klimop.

Let wel op als het warm weer is en weinig regent, want planten in potten drogen sneller uit. Geef dus regelmatig water. Tip: vang tijdens regen het water op in bakken en emmers. Dan verbruik je geen drinkwater.

Deel deze WatZr