WatZr-LogoEen watZr is een kleine actie in en om je huis waarmee je de kans op hittestress, droogte en wateroverlast verkleint. WatZr je ook mee?

Wat is
een watZr?

.

Campagne
Om watZren te promoten, hebben hebben we de WatZr-campagne bedacht, die online zichtbaar is op deze website, via instagram @watzr.nl (of #watzr) en via de social media kanalen van alle partners. Maar WatZr is ook zichtbaar op straat: met posters en in groene WatZr-straten.

De campagne is een initiatief van Samen blauwgroen: een samenwerking van 28 gemeenten in Noord-Holland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland.

Vier thema’s
Op 4 momenten zal de campagne zichtbaar zijn met een nieuw thema:
Samen droogte & hittestress watZren
Samen wateroverlast watZren.
Samen het riool schoon watZren.
Aandacht voor de tuin. 

Een kleine actie in en om je huis:
een watZr

Ons klimaat verandert. Dat heeft gevolgen voor ons allemaal. We willen daarom dat iedere inwoner in Hollands Noorderkwartier dit jaar minimaal één maatregel neemt, in en om het eigen huis, die het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress verkleint. Dat lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar als we allemaal iets doen, heeft dat enorme impact.

Want 1 tegel uit je tuin halen lijkt weinig, maar als 50.000 mensen ook een tegel eruit halen, dan gaat het om een enorme oppervlakte.

WatZren, hoe schrijf je dat?
WatZr staat voor: water en zon. Een watZr doe je. En het is watZren als je het doet. Dus ik watZr, jij watZrt en wij hebben gewatZrd. Dus watZren maar!

Wil je weten wat je kunt watZren?
Bekijk hier alle watZrs.

Deel deze WatZr